Бившият главен преговарящ на Северна Корея Ким Йон-чхол бе видян да

...
Бившият главен преговарящ на Северна Корея Ким Йон-чхол бе видян да
Коментари Харесай

„Изпаднал в немилост“ дипломат на Северна Корея се появи заедно с Ким Чен-ун

Бившият основен договарящ на Северна Корея Ким Йон-чхол бе видян да съпровожда водача Ким Чен-ун на концерт , съобщи държавната организация КЦТА след изказване в южнокорейски вестник, че Ким Йон-чхол е изпаднал в недружелюбност , предадоха Ройтерс и АП.

Неделната обществена поява на високопоставения представител на КНДР пристигна след спорни известия за промени в договарящия екип на страната със Съединени американски щати след неуспеха на нуклеарните договаряния сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун през февруари.

КЦТА назова Ким Йон-чхол на десето място в група от 12 души, които придружавали Ким Чен-ун и брачната половинка му на музикален аматьорски театър на съпруги на корейски офицери. Севернокорейски медии демонстрираха Ким Йон-чхол седнал на пет места от Ким Чен-ун на същия ред .

В петък южнокорейският вестник " Чосун Илбо ", цитирайки неназован източник от КНДР, написа, че Ким Йон-чхол, който е сътрудника на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо от севернокорейска страна, е бил пратен в трудово-възпитателен лагер след неуспеха на срещата на върха от февруари.-->

На въпрос на Ей Би Си нюз на 5 май за промени в севернокорейския договарящ екип Помпейо отвърна, че в действителност наподобява, че бъдещият му сътрудник ще е някой различен, само че посочи, че това не се знае сигурно.

През април публична фотография от севернокорейския парламент сподели Ким Йон-чхол седнал зад Ким Чен-ун, само че той не придружи водача на КНДР на срещата му на върха с съветския президент Владимир Путин по-късно същия месец, отбелязва Ройтерс.

Южнокорейският вестник " Чосун Илбо " твърди също, че високопоставеният севернокорейски делегат Ким Хьок-чхол, който е взел участие в подготовката на срещата на върха с американски публични лица, е бил екзекутиран дружно с други четирима чиновници на севернокорейското външно министерство, тъй като предал Ким Чен-ун, тъй като бил извоюван на страната на Съединени американски щати, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР